top of page

HAMİLELİK DÖNEMİNDE BESLENME DANIŞMANLIĞI ALMANIN ÖNEMİ

Sağlığın korunması ve geliştirilmesi için sağlıklı beslenme çok önemlidir. Sağlıklı beslenme yaşamın her döneminde olduğu gibi hamilelik döneminde de önem taşır. Anne karnında yaşam yolculuğuna başlayan bebeğin, fiziksel ve mental açıdan anne adayının yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmesi gerekir.

Henüz siz gebe olduğunuzu anlamadan bebeğiniz hızlı bir şekilde büyüyüp gelişmektedir. Bu nedenle en başından iyi beslenme alışkanlıklarınızın olması ve sağlığınızın iyi olması; hem dünyaya gelecek bebeğinizin hem de sizin sağlığınız açısından önemlidir. Mesela her gün süt içiyor musunuz? Ya da et tüketiminiz yeterli mi? peki sebze, meyve veya tahıl gurubundan besinleri tüketiyor musunuz? Bu gibi sorulara cevabınız olumlu ise mutlu bir gebelik ve sağlıklı bir bebek olmaması için hiçbir neden yok.

Hamilelik sadece bebeğin sağlıklı beslenmeye ihtiyaç duyduğu bir dönem değildir. Bu dönemde anne adayının kendisi için de sağlıklı beslenmeye ihtiyacı vardır. Yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmeyen anne adayının vücut depoları, bebeğe besin kaynağı olarak kullanacağından ötürü anne de hamilelik süresinde ve sonrasında sağlık problemleri ile karşılaşabilir. Annenin kendi ihtiyaç duyduğu depoları yitirmemesi için diyetisyen eşliğinde kendi özelliklerine uygun bir beslenme programı uygulaması gerekir.

Sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmek için tüm besin öğelerini tüketmek gerekir.

Şimdi düşünelim; anne olacaksınız, bunu eşinize söylediniz ve bu mutlu haberi paylaştıktan sonra eşinizin ve özellikle sizin aklınıza ilk gelecek düşünce “Nasıl beslenmek gerektiği” hakkında olacaktır. Peki, bu dönemdeki iyi beslenme nasıl olacaktır? Acaba yiyeceğim besinler bebeğim ve benim için yeterli mi? ya da bebeğim için şimdiye kadar yemediğim ama şimdi onun yararı için yemem gereken besinler var mı? İşte bu sorular her anne adayının aklına gelebilir. İşte tüm bu konularda diyetisyeniniz size yardımcı olacaktır.

Sağlıklı bir gebelik için; ağırlık kazanımının miktarı kadar hızı da önemlidir. Gebelikte kilo gereğinden az kilo alma erken doğum riskini arttırırken, gereğinden fazla kilo alımı; doğum sonrası annenin kilolu kalmasına, uygun ağırlıktan fazla ağırlığı olan bebek dünyaya getirmeye ve zor doğuma neden olabilir. Bu nedenle gebeler kilo kazanım hızlarını ve miktarlarını yakından takip etmelidirler.

SİZİN VE BEBEĞİNİZİN SAĞLIKLI OLABİLMESİ İÇİN HAMİLELİK BOYUNCA DİYETİSYENDEN YARDIM ALIN.

Bebeğin anne karnında gelişim aylarına göre anne adayının beslenmesinin diyetisyen tarafından düzenlenmesi gerekir. Çünkü bebeğin gelişen organ ve sistemlerine göre besinsel ihtiyaçlar farklılık gösterir. Gelişme dönemine göre, bazı besinlerin ve besin öğelerinin daha fazla alınması gerekir.


Tanıtılan Yazılar
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
bottom of page