top of page

GRİBE YAKALANMAMAK İÇİN BESİNLERİN GÜCÜNDEN FAYDALANIN

Son günlerde, iş yerlerinde, toplu yaşam alanlarında ve pek çoğumuzun evinde grip salgınından nasibini almayan kalmadı. Beslenme ve Diyet Uzamanı Sevinç Sevinçer, güçlü ve etkili bir bağışıklık sistemine sahip olmanın birinci şartının yeterli ve dengeli beslenme olduğunu belirterek, soğuk algınlığı ve grip gibi enfeksiyonlarla savaşta yeşil yapraklı sebzelerin önemine dikkat çekiyor.

BİTKİ ÇAYLARINDAN DESTEK ALIN

Gribe yakalanan kişiler bitki çaylarından da destek alabilirler, ancak önemli olan her besin grubundan yeterli miktarda almak ve sıvı tüketimine dikkat etmektir. Bol Limonlu bitki çayları ile bağışıklığınızı güçlendirip, gribin halsizlik ve yorgunluk gibi yan etkilerinden kurulabilirsiniz. Kuşburnu, ıhlamur, nane-limon, papatya gibi bitki çayları hem sıvı alımınızı artırır hem de gribe karşı koruyucu özelliği vardır.

OMEGA 3 İLE GÜÇLENİN

Günde 1-3 gr omega 3 tüketmek, bağışıklık sistemi geliştirir ve daha kolay kilo vermeyi sağlar. Omega 3, antienflamatuvar (iltihabi reaksiyonu önleyeci) etkiye sahiptir. Bunun yanında, viral, bakteriyel, paraziterenfeksiyonlara karşı konakçı defansını zayıflatarak, hastalıklardan korunmayı sağlar. Bağışıklık sistemin desteklenmesinin yanında özellikle çocuklarda beyin gelişimi ve kalp sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır. Somon, uskumru ve ton balığı, omega 3 açısından oldukça zengindir. Anne sütü, keten tohumu, ceviz, badem, fındık ve semizotu omega 3 içeren diğer besinlerdir.

RENKLİ BESLENMEYE ÖZEN GÖSTERİN

Her renkte ve her lezzette besini tüketmek, sağlıklı bir bedene sahip olmanın ilk şartıdır. Besinlerin neredeyse tamamı, birden fazla besin öğesi içerir. Ancak hepsini birden içeren bir besin yoktur. Renkli beslendiğinizde bağışıklığınızı güçlendirirsiniz, besinlerin yüksek miktardaki antioksidan özellikleri ile toksik maddelerin vücudunuzdan atılmasına yardımcı olursunuz. Özellikle koyu kırmızı meyveler ve koyu yeşil yapraklı sebzelerde yüksek miktarda antioksidan vardır.

KAHVALTIYI ASLA ES GEÇMEYİN

Bağışıklık sistemi için kahvaltı şart. Kahvaltı güne daha zinde ve daha canlı başlamayı sağlayacaktır. Gece açlığından sonra vücut için gerekli enerjiyi tekrar alabilmek için kahvaltı yapmayı atlamayın. Örneğin; bir fincan adaçayı veya yeşil çay, yanında 1-2 dilim keçi peyniri, 2 tam ceviz içi ve 3 tane esmer kayısı, 1-2 dilim tam tahıllı buğday ekmeği güne daha enerjik başlamak için uygun bir kahvaltı seçeneğidir.

TÜM BESİN GRUPLARINDAN TÜKETİN, BAĞIŞIKLIĞINIZI GÜÇLENDİRİN

Yaşam kalitenizi artırmak için; süt grubu, et grubu, sebze grubu ve meyve grubu besinlere günlük beslenmenizde dengeli bir şekilde yer verin.

SU ŞİFADIR, SUYUN GÜCÜ İLE BEDENİNİZİ DİNÇ TUTUN

Bol bol su için. Günde en az 2-2.5 lt su tüketmek vücuttaki zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirmekle birlikte, kilo kontrolünde de oldukça etkilidir.

Diyetisyen Sevinç Sevinçer

Büyük Anadolu Hastanesi - Doğum Okulu


Tanıtılan Yazılar
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
bottom of page